Ce valoare are punctul de pensie?

Multi dintre noi ne bucuram atunci cand valoarea punctului de pensie creste. Acest lucru nu s-a mai intamplat demult, cresterea acestuia, a punctului de pensie nemaifiind o prioritate pentru guvern mai ales in perioada crizei economice.

Se cunoaste ca valoarea punctului de pensie a avut o crestere spectaculoasa in perioada fostei guvernari social democrate, pensia fiind una dintre problemele deloc neglijate de guvernarile partidelor de stanga.

Dupa ce au promis inca de anul 2012 in preajma sarbatorilor de iarna cresterea acestui punct de pensie, un element foarte important pentru cateva milioane de pensionari care traiesc azi la limita saraciei, guvernul s-a tinut de cuvant, azi, punctul de pensie a crescut cu 30 de RON.

Astfel, in acest moment, punctul de pensie are o valoare fix de 762.10 RON. Totusi, o crestere economica sanatoasa ar fi mai binevenita deoarece pensionarii nu s-au putut bucura prea mult de mica crestere a pensiilor pentru ca imediat au aparut si scumpiri la alimente, produse si servicii si se preconizeaza si alte scumpiri in viitorul apropiat.

O economie sanatoasa ar putea sa sustina mai bine pensionarii daca putinii bani pe care ii prmesc la pensie ar avea o putere mai mare de cumparare. Asta inseamna, prin deductia logica, ca nu cresterea pensiei va ridica nivelul de trai al pensionarilor.